Onewheel breidt range uit met nieuw topmodel

We moeten in veel landen nog steeds wennen aan de steeds grotere verscheidenheid aan elektrische voertuigen. In Nederland zijn elektrische steps, bij gebrek aan een passende wetgeving, bijvoorbeeld nog steeds illegaal. Dat geldt dus ook voor de Onewheel, een elektrisch skateboard. Jammer, want de nieuwe Onewheel GT biedt namelijk nóg meer mogelijkheden.

Onewheel GT

Slimme vondst

De Onewheel is slimme vondst. Een wendbaar, elektrisch skateboard met maar één wiel. Als je er op gaat staan, met een voet aan weerszijden van het wiel, en vervolgens naar voren leunt dan zal de Onewheel automatisch gaan rijden. De bochten maak je door opzij te leunen, net zoals bij skateboards. Je kunt er niet alleen perfect mee op de weg rijden, hij voelt zich door dat grote wiel ook prima thuis op bospaden en dergelijke. Een leuke, opwindende en avontuurlijke manier van vervoer die ongetwijfeld een grote schare fans zal trekken.

Kyle Doerksen, de uitvinder van de Onewheel, had er acht jaar sleutelen, veel koffie en een handvol prototypes voor nodig. Maar tegen het einde van 2013 had Kyle een rijervaring gecreëerd die zo mooi was dat mensen het nauwelijks konden geloven. Kyle zegde zijn baan op, nam een team van gelijkgestemden in dienst, lanceerde Onewheel en helpt sindsdien duizenden gebruikers om de pure momenten van plezier te beleven.

Doerksen: “Mensen houden van Onewheels om allerlei redenen. Sommigen willen zich door de wereld bewegen op een manier die hen gelukkig maakt en het gevoel geeft dat ze leven, en anderen willen hun grenzen verleggen en een skateboardsport-ervaring opdoen, ongeacht waar ze zijn of welk seizoen het is.”

Opkomst e-micromobiliteit niet te stoppen

Daarom is het heel jammer dat de Nederlandse wetgever nog niet bereid is om een goede wetgeving voor deze elektrische micromobiliteit op te stellen. Toch zal met name in de Nederlandse steden de opkomst van deze e-micromobiliteit amper te stoppen zijn. Met name de early adopters zijn bijzonder geïnteresseerd in deze nieuwe vormen van e-mobiliteit.

Terug naar de Onewheel-skateboards. Hoewel dit een van de allerlaatste vindingen lijkt, werd de allereerste Onewheel al in 2014 geïntroduceerd. Sindsdien zijn er een wat varianten bijgekomen, waaronder ook een kleinere en goedkopere versie. Maar Future Motion, de bedenker en producent van de Onewheel, kondigt nu de GT aan, het nieuwe vlaggenschip van de Onewheel lijn. Doerksen: “We introduceren drastisch opgewaardeerde producten voor zowel ervaren rijders als voor mensen die voor het eerst meedoen aan de beweging.”

Onewheel GT profielband offroad

Onewheel GT

De Onewheel GT is volgens Doerksen volledig opnieuw ontworpen. Hij heeft een geheel nieuw besturingssysteem én meer vermogen. Dat betekent dat de Onewheel GT nog dynamische prestaties levert. Dat is ook niet zo gek want de Onewheel GT heeft maar liefst 3 pk. De Hypercore-elektromotor geeft hem een topsnelheid van 32 km/u. Dankzij het gebruik van NMC-accucellen heeft de GT een actieradius van ruim 50 kilometer.

Verder heeft men ook het profiel van de band aangepast waardoor je er beter mee kunt carven. Optioneel kun je er ook een profielband voor bestellen zodat het offroad rijden nog beter gaat. De panelen waar de voeten op staan hebben voortaan een licht concaaf profiel dat de berijder een beter controle moet geven. Ze zijn ook afgewerkt met speciale tape voor een betere grip. Ook heeft de Onewheel GT een geïntegreerde Maghandle Pro draaggreep om hem te transporteren als je er niet mee rijdt. Slim is ook de nieuwe intuïtieve verlichting die zich automatisch aan de rijrichting aanpast en ook een aanzienlijk hogere lichtopbrengst heeft. Via de Onewheel-app kunnen de gebruikers de karakteristieken van de Onewheel naar wens aanpassen, de accustatus controleren en ook connecten met medegebruikers.

Onewheel Pint X

Pint X

Naast de GT introduceert Onewheel ook de Pint X. Deze vult het gat tussen de goedkopere Pint en de duurdere XR. Hij heeft een actieradius tot 29 kilometer, wat twee keer zo veel is als de normale Pint. Ook is hij een beetje sneller, met een topsnelheid van 29 km/u. Net als bij de GT heeft ook de Pint X geleverd met een ingebouwde Maghandle, maar dan niet de Pro-versie. Ook heeft hij LED-verlichting voor en achter. En ook bij de Pint X kunnen gebruikers gebruik maken van de bijbehorende mobiele app.

Onewheel app smartphone

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions