Made in India

24 & 25 oktober 2024

Op 24 en 25 oktober 2024 komen marktleiders, experts en enthousiastelingen samen om de nieuwste ontwikkelingen en vorderingen op het gebied van elektrische mobiliteit en fietsen te bespreken.

IntroductiE

In een wereld die steeds meer gericht is op duurzaamheid en elektrische mobiliteit, speelt India een steeds prominentere rol als innovator en producent van elektrische voertuigen (EV’s, scooters en Motoren) en componenten. Het MADE in INDIA Pavilion tijdens World of Emobility is een showcase van de indrukwekkende vooruitgang en bijdragen die India levert aan deze opkomende industrie.

India heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie doorgemaakt op het gebied van elektrische mobiliteit. De overheid heeft ambitieuze doelen gesteld om de verkoop van elektrische voertuigen te stimuleren en de vervuiling in steden te verminderen. Het “Make in India” initiatief heeft geleid tot een bloeiende EV-industrie in het land, waarbij zowel nationale als internationale fabrikanten hun producten en expertise hebben ingezet.

Het MADE in INDIA Pavilion is een trotse vertegenwoordiging van de Indiase bijdrage aan de wereld van elektrische mobiliteit. Het paviljoen toont een scala aan elektrische voertuigen en showcases van technologieën en innovatieve oplossingen.

Belangrijke hoogtepunten van het paviljoen zijn onder meer:

1. Indiase EV-Fabrikanten:
Het paviljoen biedt een platform voor Indiase elektrische fabrikanten om hun nieuwste modellen te presenteren.
 
2. Oplaadinfrastructuur:
Het paviljoen toont ook de nieuwste ontwikkelingen in oplaadinfrastructuur. Indiase bedrijven hebben geïnvesteerd in snellaadstations en innovatieve oplaadoplossingen om de acceptatie van elektrische voertuigen te versnellen.
 
3. Batterijtechnologie:
India heeft significante vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van batterijtechnologie voor EV’s. Het paviljoen benadrukt de nieuwste batterij-innovaties, zoals geavanceerde lithium-ionbatterijen en nieuwe benaderingen voor hergebruik en recycling.
 
4. Duurzaamheidsinitiatieven:
India is vastbesloten om duurzaamheid te bevorderen in de EV-sector. Het paviljoen belicht programma’s en initiatieven die gericht zijn op het verminderen van de ecologische voetafdruk van elektrische mobiliteit, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen voor opladen.

Het paviljoen fungeert niet alleen als een platform voor Indiase bedrijven om hun producten en technologieën te presenteren, maar ook als een gelegenheid om samenwerkingen aan te gaan en internationale partnerschappen te smeden in de wereld van elektrische mobiliteit.

Het MADE in INDIA Pavilion tijdens World of Emobility is een symbool van de opkomst van India als een belangrijke speler in de wereldwijde elektrische mobiliteitsindustrie. Met zijn indrukwekkende showcase van elektrische voertuigen, baanbrekende technologieën en duurzaamheidsinitiatieven, draagt India bij aan een groenere en schonere toekomst voor mobiliteit. Dit paviljoen biedt een inspirerende blik op wat er mogelijk is wanneer innovatie, duurzaamheid en ambitie samenkomen om de weg te effenen voor elektrische mobiliteit wereldwijd.

Deelnemers 2024