Land of Tomorrow

24 & 25 oktober 2024

Nieuwe manier van presentatie grond,wegen,waterbouw &transport zero emission bouw machines & trucks delen van kennis creeren van impact als groep bundelen van krachten, starten van samenwerkingen en cross-over met andere industrieen

Introductie

De overgang naar een duurzamere bouwsector is essentieel voor de toekomst van zero emissie bouwplaats.

Met een groeiend bewustzijn van de impact van de bouw op het milieu, streven bedrijven en overheden ernaar om de emissies van bouwplaatsen te verminderen en uiteindelijk volledig emissievrije werkomgevingen te creëren.

Traditioneel bouwmaterieel, zoals graafmachines, hijskranen en vrachtwagens, werkt op diesel en stoot aanzienlijke hoeveelheden uitlaatgassen uit. De toekomstige focus ligt op elektrische bouwmachines, aangedreven door batterijen of andere vormen van elektrische energie. Deze verminderen de uitstoot drastisch en dragen bij aan schonere bouwplaatsen.

Een belangrijk aspect van zero emissie bouwplaatsen is ook het verminderen van de emissies veroorzaakt door transport en logistiek. Efficiënte routeplanning, het gebruik van elektrische voertuigen voor goederenlevering en de implementatie van slimme logistieke oplossingen kunnen bijdragen aan de vermindering van uitstoot op de bouwplaats.

De toekomst van zero emissie bouwplaatsen vereist samenwerking tussen de bouw- en transportsector, overheden en andere belanghebbenden. Daarom hebben wij LAND OF TOMORROW gecreëerd. Een indoor bouwplaats waar diverse aanbieders hun zero emissie producten tentoonstellen en waar, naast diverse lezingen, ook demonstraties worden gegeven.

Deelnemers 2024