Land of eBikes

24 & 25 oktober 2024

Op 24 & 25 oktober 2024 komen marktleiders, experts en enthousiastelingen samen om de nieuwste ontwikkelingen en vorderingen op het gebied van elektrische mobiliteit en fietsen te bespreken.

Introductie

In de afgelopen jaren heeft de elektrische fiets, ook wel bekend als de e-bike, een ware revolutie teweeggebracht in de fietsindustrie. Met zijn elektrische aandrijving biedt de e-bike een nieuwe vorm van mobiliteit die zowel milieuvriendelijk als praktisch is.

Een van de belangrijkste voordelen van de e-bike is het gemak en de efficiëntie die het biedt.

Met de elektrische ondersteuning kunnen fietsers gemakkelijk lange afstanden afleggen zonder te veel inspanning te leveren. Dit maakt de e-bike ideaal voor woon-werkverkeer. Bovendien maakt de elektrische ondersteuning het mogelijk om heuvelachtig terrein en tegenwind te overwinnen, waardoor fietsen toegankelijker wordt voor een breed scala aan mensen, ongeacht hun fysieke conditie.

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn hoog op de agenda staan, biedt de e-bike en cargo bike een groen alternatief voor gemotoriseerd vervoer. Door te kiezen voor een e-bike of cargo bike vermindert men de CO2-uitstoot en helpt men de luchtkwaliteit te verbeteren.

Hoewel de e-bike ondersteuning biedt, betekent dit niet dat het geen voordelen heeft voor de gezondheid. Sterker nog, het rijden op een e-bike of cargo bike kan nog steeds een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Fietsers kunnen de hoeveelheid ondersteuning aanpassen, waardoor ze nog steeds hun benen en hartspieren kunnen trainen.

De e-bike komt in verschillende vormen en modellen, waardoor er voor elk type fietser een geschikte optie is. Of je nu op zoek bent naar een compacte vouwfiets voor vervoer in de stad of een robuuste elektrische mountainbike voor avontuurlijke ritten, er is een e-bike voor iedereen. Bovendien zijn veel e-bikes uitgerust met handige functies zoals bagagedragers en verlichting.

Praktische workshops en trainingssessies vinden in de WOE REPAIR area plaats, waar bezoekers alles kunnen leren over het onderhoud, de reparatie en het optimaliseren van de efficiëntie van eBikes en Cargo Bikes.

Deze workshops worden o.a. gegeven door Leo Steijn, expert op het gebied van onderhoud van eBikes en Cargobikes.

Ben jij een fanatieke mountainbiker of een beginneling?

Geef je op voor een clinic met Afra de Boer, brand ambassador van World of eMobility.

Zij is een gecertificeerd MTB-instructrice en geeft op 26 & 27 oktober diverse mountainbike clinics en trainingen aan beginners en gevorderden.

Deelnemers 2024