Homeland

24 & 25 oktober 2024

Bijna de helft van de CO2-uitstoot wordt nu door het wegtransport veroorzaakt. En dat moet snel veel minder worden. De Nederlandse overheid en de Europese Commissie gaan de industrie pushen met strengere regels, zero-emissie zones en andere doelstellingen.

Introductie

In steden over de hele wereld ondergaat de mobiliteit een belangrijke transformatie. Met de groeiende bezorgdheid over de impact op het milieu, de verkeersopstoppingen en de levenskwaliteit van de bewoners, worden duurzame oplossingen steeds belangrijker. Een van de belangrijkste trends in de verandering binnen steden is de verschuiving naar elektrische voertuigen en machines.

Op HOMELAND staan diverse aanbieders met verschillende elektrische voertuigen die actief zijn in de binnenstad. Van deelfietsen en cargobikes tot bussen en vrachtwagens. Deze voertuigen kunnen overigens veelal getest worden. Daarnaast kunnen bezoekers allerlei seminars en lezingen over dit thema bijwonen. Als jij in deze industrie actief bent is het een must om World of eMobility te bezoeken.

Elektrische bestelwagens (LEV’s), vrachtwagens maar ook elektrische cargo bikes en scooters worden steeds vaker gebruikt voor goederenlevering en last mile delivery in stedelijke gebieden. Deze voertuigen produceren geen uitlaatgassen, verminderen de geluidsoverlast en dragen bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit.

Met de voortdurende ontwikkeling van batterijtechnologieën en de uitbreiding van het oplaadnetwerk, wordt het steeds praktischer om een volledig elektrische vloot te implementeren.

Ook afval- en reinigingsvoertuigen zoals vuilniswagens en veegmachines bieden milieuvriendelijke en duurzame oplossingen voor het beheer van afval en het schoonhouden van de binnenstad. Ze kunnen verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de specifieke taken en behoeften.

Elektrische vuilniswagens en veegmachines worden steeds populairder vanwege hun zero emissie uitstoot, hun lage geluidsniveaus en zijn ideaal voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenstad.

Elektrisch openbaar vervoer in steden is ook een groeiende trend over de hele wereld. Naast de trein en tram is ook de elektrische bus in opmars. Deze bussen zijn stiller en stoten geen schadelijke stoffen uit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in stedelijke gebieden. Deze vormen van elektrisch openbaar vervoer zijn efficiënt en kunnen grote aantallen passagiers vervoeren.

Ook wordt in veel steden gebruik gemaakt van deelvoertuigen zoals elektrische deelfietsen, scooters en auto’s. Deze voertuigen zijn vaak te huur via mobiele apps en bieden een handige en milieuvriendelijke manier om door de stad te reizen. Veel steden over de hele wereld hebben initiatieven genomen om elektrisch deelvervoer te bevorderen.

Deelnemers 2024