Maxus brengt met de MIFA 9 een high-end personenbusje op de markt

Maxus wil begin volgend jaar een nieuw elektrisch personenbusje in het luxe segment op de markt brengen. In dat segment zal de MIFA 9, zoals hij gaat heten, de concurrentie aan moeten gaan met de Mercedes-Benz EQV, Volkswagen ID.Buzz en wellicht ook wel met de Hyundai Staria.

Ook naar Europa

Afgelopen zomer presenteerde Maxus al de productieversie van de MIFA 9 dus de aankondiging van de productiestart was dan ook geen grote verrassing. Wat wel enigszins verrassend is, is dat Maxus dit luxe personenbusje ook in Europa aan zal bieden. Dat wil zeggen: naar Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. Of er nog andere Europese landen zullen volgen, moeten we nog even afwachten.

Maxus MIFA 9 personenbus

Nieuwe elektrische architectuur

Maxus was vroeger een Engels merk dat net als MG alweer meer dan tien jaar tot het grote Chinese staatsconcern SAIC behoort. Het modellenpalet van Maxus bestaat uit allerlei voertuigtypen, van SUV tot pick-up en kampeerauto. En er komen nog dus nog meer modellen bij, zoals de MIFA 9. Deze staat volgens Maxus op een geheel nieuwe elektrische architectuur, die ook geschikt is voor SUV’s en pick-ups. We mogen dus verwachten dat Maxus ook dat soort voertuigen op basis van deze nieuwe MIFA-architectuur zal gaan bouwen.

Actieradius ruim 400 kilometer

De MIFA 9, die 5,27 m lang, 2,00 m breed en 1,84 m hoog is heeft een wielbasis van 3,20 m. De 180 kW elektromotor heeft een koppel van 350 Nm. Dankzij het 90 kWh accupakket heeft hij een respectabele actieradius van 520 kilometer volgens de NEDC-norm. De NEDC-norm is helaas wel erg optimistisch, we mogen verwachten dat de WLTP-actieradius ongeveer 20% kleiner zal zijn, ruim 400 kilometer dus. Er zullen waarschijnlijk ook versies met een kleiner accupakket en/of andere aandrijflijn volgen.

Maxus MIFA 9 personenbus

Zes, zeven of acht zitplaatsen

Standaardindeling heeft de MIFA 9 drie zitrijen met ieder twee pilot seats. Er zullen ook uitvoeringen met zeven en acht zitplaatsen komen. Ook zal er keus uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen (of accupakketten) zijn. De MIFA 9 is bedoeld voor het luxere segment zodat comfort belangrijk is. De elektrisch verstelbare stoelen krijgen daarom ook verwarmings-, ventilatie- en massagefuncties en uitschuifbare voetsteunen. Verder worden de armsteunen van de vier achterste stoelen uitgerust met kleine touchscreens.

Maxus MIFA 9 personenbus

Het dashboard van de MIFA9 wordt gedomineerd door een indrukwekkend beeldscherm, dat bijna over de gehele breedte loopt. Behalve een digitaal instrumentenpaneel bevat het ook een display voor de navigatie en een voor het vermaak van de passagier. Uiteraard krijgt de auto ook verschillende rijhulpsystemen, waaronder een geavanceerde parkeerassistent.

Maxus MIFA 9 personenbus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions