Biliti Electric gaat de GMW Taskman ook in Europa aanbieden

De Amerikaanse startup Biliti Electric kondigt de GMW Taskman aan, een compact driewielig voertuig met verwisselbare accu dat speciaal is ontwikkeld voor de ‘last mile’ bezorging. Bovendien zal de GMW Taskman ook in Europa worden aangeboden.

Het kleine elektrische bedrijfsvoertuigje zal in twee versies naar Europa komen. De normale Taskman is een kleine bestelwagen met gesloten laadbak. Daarnaast komt er een speciale versie voor het ophalen van vuilnis, de Dumpstar genoemd. Beide modellen hebben een 6,75 kWh accu waarmee ze een bereik van zo’n 80 kilometer moeten halen. En mocht dat niet genoeg zijn, dan kan de accu binnen 3,5 uur aan een normaal stopcontact worden opgeladen óf binnen een minuut voor een volle accu worden omgewisseld. Met de 4,5 kW elektromotor halen de voertuigen snelheden tot 40 km/u en kunnen ze hellingen tot 20 % nemen. De Taskman is 2,70 m lang, 1,28 m breed en 1,74 meter hoog. Het voertuigje heeft een laadvermogen van 300 kilo en beschikt over een laadruimte van 2,7 m³.

Uniek accuwisselsysteem

De GMW Taskman-vloot is naar eigen zeggen de eerste elektrische driewieler die is uitgerust met een accuwisselsysteem, Smart Swapp genaamd. Vorige week hebben we op WOE natuurlijk al kunnen zien dat er meer aanbieders met een accuwisselsysteem zijn. Met Smart Swapp kunnen de gebruikers van een Taskman de lege accu in minder dan een minuut vervangen door een volledig opgeladen accu. De Taskman kan eventueel worden geleverd met extra accu’s. Dat kan de efficiëntie bij langduriger gebruik verhogen door de oplaad- en stilstandtijden te verminderen. De Taskman heeft ook slimme beheerfuncties met controle via een eigen mobiele app en gegevenssynchronisatie in de cloud.

GMW Dumpstar

Dumpstar voor afvalinzameling

Er komt ook een versie voor het inzamelen van afval, de Dumpstar. Dit is naar eigen zeggen een ideale oplossing voor gemeenten en afvalverwerkingsbedrijven. De Dumpstar doet zijn werk fluisterstil en efficiënt, zonder lawaai en andere overlast te veroorzaken. Hij beschikt over een hydraulisch lossysteem en een systeem voor het scheiden van de verschillende soorten afval.

Wereldwijde export

Hoewel het bedrijf pas dit jaar werd opgericht, beweert het dat het zijn voertuigen nu naar meer dan 15 landen over de hele wereld exporteert. Men heeft de GMW Taskman ook al bij een aantal grote retailers zoals Amazon, BigBasket, Ikea, SokoWatch, Walmart en Zomato kunnen testen. De GMW Taskman-vloot heeft daardoor wereldwijd al 20 miljoen kilometer afgelegd en 12 miljoen pakjes bezorgd.

Ook productiefaciliteit in Europa

Biliti Electric is ook van plan om in Europa een productiefaciliteit te bouwen met een capaciteit tot 500 eenheden per maand, die alle voor de Europese markt bedoeld zijn. De in Los Angeles gevestigde start-up geeft helaas geen verdere details over de beoogde locatie van de fabriek, of van het tijdschema. Op dit moment worden de Europese activiteiten nog vanuit een vertegenwoordiging in Lissabon gecoördineerd.

GMW Taskman

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions