BYD Europe stelt Bleukens EV als eerste Nederlandse dealer aan

De Chinese autofabrikant BYD heeft Bluekens EV aangesteld als eerste Nederlandse dealer voor haar elektrische trucks en bestelwagens. Bleukens EV is een dochteronderneming van de Bluekens Group, een dealer van OEM-truckmerken met een uitgebreid servicenetwerk in heel Nederland.

Het bedrijf zal zich in Nederland bezighouden met de verkoop en after-sales voor elektrische bedrijfsvoertuigen van BYD tot twaalf ton. Hoewel in het persbericht alleen de BYD ETM6 eTruck wordt genoemd heeft het partnerschap waarschijnlijk ook betrekking op andere BYD-modellen zoals de EYT en ETP3.

BYD e-Bus

Build Your Dreams

Voor mensen die een beetje thuis zijn op het gebied van elektrische trucks en bussen zal BYD geen onbekende zijn. BYD Auto werd in 2003 opgericht als een onderdeel van de BYD Company Limited. De Engelse slogan van BYD Auto is Build Your Dreams. Het bedrijf is gevestigd in Shenzhen in de Chinese provincie Guangdong. Vorig jaar verkocht BYD bijna een half miljoen voertuigen. Daarmee is BYD, na Geely Automobile en Chery, de grootste onafhankelijke Chinese autofabrikant.

De Bluekens Group en BYD kennen elkaar al langer. De bedrijven werken al meer dan vijf jaar samen op het gebied van elektrische bussen. In Europa neemt BYD een toonaangevende positie in op het gebied van elektrische bussen. Er rijden in heel Europa al bijna 2.000 exemplaren van BYD’s eBus rond. Verder levert BYD ook elektrische vorkheftrucks. Die worden via 50 gespecialiseerde dealers verkocht in meer dan 11 landen.

BYD ETM6 eTruck dealer Bleukens EV

360-graden benadering

In het persbericht van BYD staat dat Bluekens EV een ‘360-graden benadering’ zal ontwikkelen voor de verkoop- en aftersalesactiviteiten van BYD-voertuigenen diensten gaan aanbieden op het gebied van leasing alsmede vloot- en oplaadoplossingen. Het bedrijf zal zich richten op klanten in het westen, zuiden, zuidwesten en midden van Nederland. Er zijn volgens BYD ook al een aantal Nederlandse klanten. HAVI Logistics en TDS (Top Delivery Services) hebben bijvoorbeeld onlangs de ETM6 eTruck van BYD in gebruik genomen.

Waardevolle aanvulling

Gert-Jan Jonker, algemeen directeur Bluekens EV: “BYD is in vele opzichten een waardevolle aanvulling op de Nederlandse markt. De bestel- en vrachtwagens, bijvoorbeeld de 7,5 ton BYD ETM6, zijn bijzonder efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners. De accutechnologie van BYD heeft zich de afgelopen jaren al bewezen. Wij zijn er trots op dat wij de eerste partner van BYD eTrucks in Nederland mogen zijn.”

BYD ETP3 e-Van

Klanttevredenheid garanderen

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Bluekens EV te starten voor de verkoop en aftersales service van BYD eTrucks en eVans in Nederland. We geloven dat BYD’s innovatieve EV-technologie in combinatie met Bluekens’ aanzienlijke ervaring en serviceaanbod een aantrekkelijk aanbod zal vormen voor onze Nederlandse klanten. Bluekens EV’s jarenlange ervaring in after sales en en hun technische mogelijkheden zijn aantrekkelijk voor ons. We zullen met hen samenwerken aan het bereiken van ons gezamenlijke doel om klanttevredenheid te garanderen door middel van uitstekende after-sales diensten, en we kijken ernaar uit om de markt voor emissievrije eTrucks in het land te laten groeien.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions