Nieuwe ZX Electric Bike van Super73 heeft verbeterde ergonomie en verwisselbare accu

Het aanbod aan e-bikes groeit enorm. Ook zien we steeds meer bijzondere e-bikes, met bijvoorbeeld een vintage design. Op de eerste editie van onze beurs hopen we daar een aantal van te kunnen presenteren. Of de elektrische fietsen van Super73 daar ook bij zitten, is op dit moment nog niet bekend.

Dat zou heel interessant zijn want de nieuwe ZX Electric Bike van dit merk lijkt ons wel een van de meest veelbelovende e-bikes van dit moment. De nieuwe ZX Electric Bike laat duidelijk zien waarom Super73 zo’n prima imago heeft opgebouwd. De ZX Electric Bike biedt niet veel waar voor je geld maar heeft ook een fraai vintage design en uitstekende prestaties.

ZX Electric Bike

Het nieuwste model van Super73 heeft het onnavolgbare vintage design waar dit merk zo bekend om staat en bevat verbeterde elektronica, een lichtgewicht 6061-T6 aluminium frame én een grotere, verwisselbare accu. Bovendien heeft hij een volledig nieuw ontworpen zadel – met de mogelijkheid om een passagier mee te nemen – en een verbeterde ergonomie met een meer rechtopstaande zitpositie.

Door dit nieuwe ontwep is de ZX Electric Bike een van Super73’s meest comfortabele e-bikes. Het frame van de ZX is gemaakt van een aluminiumlegering van luchtvaartkwaliteit 6061-T6. Daardoor is het veel lichter en stijver dan staal. Bovendien is aluminium veel beter corrosiebestendig. Dat betekent zorgeloos rijden in alle weersomstandigheden.

Super 73 - ZX Electric Bike

Aandrijflijn

De ZX Electric Bike is uitgerust een vernieuwde versie van Super73’s aandrijfsysteem, dat beschikt over verschillende rijmodi. Hij betrekt zijn energie uit een verwijderbare accu van 615 wattuur. De nieuwe motor kan een piekvermogen van 1350 watt leveren.

In de VS wordt hij voorgeprogrammeerd geleverd in de ECO bekrachtigingsstand. Deze maakt het mogelijk te rijden met trapondersteuning tot een snelheid van 36 km/uur. Daarbij bedraagt de actieradius meer dan 80 kilometer. Als je niet wilt trappen zal de actieradius zo’n 50 kilometer bedragen bij een snelheid van meer dan 36 km/uur.  In tegenstelling tot in Europe kun je hiermee in de VS over het algemeen legaal op de meeste fietspaden en openbare wegen rijden zonder rijbewijs, verzekering of registratie.

Super 73 - ZX Electric Bike

Europese versie

De exemplaren die Super73 in Europa aanbiedt zijn uiteraard aangepast aan de Europese normen. Zo beschikken de e-bikes over verbeterde remmen van Magura en is ook de rijmodus aangepast. Hierdoor zijn de fietsen gecertificeerd als Electric Pedal Assist Cycles (EPAC) en vallen ze in de categorie e-bikes. De ZX heeft hier een wat lagere maximale snelheid (25 km/u), de actieradius bedraagt dan 50 kilometer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions