Na Gazelle komen ook Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose in handen van Pon

Pon Holdings, de moedermaatschappij van vele fietsmerken, waaronder Gazelle, Cervélo en Santa Cruz, heeft Dorel Sports overgenomen. Dit Amerikaanse bedrijf is de eigenaar van bekende fietsmerken als Cannondale, GT, Mongoose en Schwinn. Al eerder dit jaar verwierf Pon de Californische winkelketen Mike’s Bikes.

Grootste fietsenproducent ter wereld

Door het samenvoegen van Pon.Bike en Dorel Sports streeft het qua omzet Giant Bicycles voorbij en ontstaat de grootste fietsenproducent ter wereld. De gezamenlijke omzet bedraagt volgens het persbericht van Pon ongeveer 2,5 miljard euro.

Pon.Bike is eigenaar van de merken BBB Cycling, Cervélo, Focus, Gazelle, Juliana, Kalkhoff, Lease a Bike, Reserve Wheels, Santa Cruz, Swapfiets, Union en Urban Arrow. Dorel Sports bezit de merken Caloi, Cannondale, Charge, GT, Mongoose en KidTrax.

Pon is eigenaar Gazelle

Mijlpaal

Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings: “De stap van vandaag is een mijlpaal in de creatie van een wereldwijd toonaangevend fietsbedrijf met een verscheidenheid aan kwaliteitsmerken. Met de overname van Gazelle in 2012 hebben we een strategie gelanceerd die ons stap voor stap heeft geleid tot het fietsconcern met een omzet van 1,5 miljard dat we nu zijn, met geweldige comfort en performance fietsmerken, waarvan 70 procent elektrisch. Als resultaat van deze strategie hebben we nu een hoogtepunt bereikt met de overname van Dorel Sports. Zij hebben een rijke geschiedenis met hun iconische fietsmerken die allemaal een indrukwekkend erfgoed hebben. Schwinn is een instituut in de VS. Caloi de trots van Brazilië. En Cannondale is een echt wereldmerk met een uitstekende reputatie”.

Unieke kans

Martin Schwartz, President en CEO van Dorel: “Naar aanleiding van de feedback van onze aandeelhouders is Dorel eerder dit jaar begonnen met een grondige evaluatie van strategische alternatieven. Onze doelstelling is steeds geweest om waarde te creëren voor onze aandeelhouders. De afstoting van Dorel Sports biedt een unieke kans om waarde te ontsluiten door in te spelen op de sterke vraag naar schaalbare activa in het fietssegment. De beslissing om Dorel Sports te verkopen is moeilijk geweest. Toch we zijn ervan overtuigd dat deze transactie de volledige waarde vertegenwoordigt voor de aandeelhouders van Dorel”.

Tegemoetkomen aan groeiende vraag

Smalbraak benadrukt ook de mogelijkheden die de groeiende populariteit van fietsen momenteel biedt: “Dorel Sports is echt complementair aan Pon.Bike. Daarom is dit zo’n logische stap. Samen kunnen we verder tegemoetkomen aan de steeds groeiende vraag naar kwaliteits- en elektrische fietsen, of het nu gaat om stadsgebruik, vrije tijd of sport. Fietsen is niet alleen gezond. Het speelt ook een cruciale rol in het bestrijden van congestie in binnensteden. Het is een van de meest duurzame manieren van transport. Wij zijn vastbesloten om van fietsen een krachtig onderdeel van mobiliteit te maken.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions