World of eMobility stelt voor: VebaBox, MAN, Super 73 en YKS1

De nieuwe e-mobiliteit staat niet alleen in het teken van elektrisch rijden. Er moeten ook nieuwe oplossingen komen. Veel daarvan zijn nog toekomstmuziek. Maar de eerste stappen worden wel gezet. De transitie naar elektrisch rijden is gelukkig allang gestart en gaat ook gewoon door, op twee, vier en nog veel meer wielen.

Vintage e-bikes, betrouwbare bedrijfswagens, een disruptor op het gebied van cold chain-oplossingen en een Nederlandse startup die op World of eMobility misschien wel zijn eerste prototype presenteert. Met MAN, VebaBox, Super 73 en YKS1 stellen wij u hier weer vier deelnemers aan World of eMobility voor.

Super 73

Super 73

Sinds 2016 ontwikkelt en produceert het Amerikaanse Super73 hoogwaardige, unieke elektrische fietsen. In tegenstelling tot veel andere e-bikes zijn de Super73’s een opvallende verschijning. Ze hebben namelijk een vintage design en hebben daardoor meer weg van een compacte vintage motorfiets dan een normale fiets. 

Ondanks het feit dat Super 73 ‘pas’ in 2016 werd opgericht, bestaat haar aanbod uit maar liefst drie modellenreeksen: de R-, S- en Z-series. De R-series is de jongste telg van de familie en tevens het flagship-model van Super 73. De S-series is op zijn beurt de meest veelzijdige en iconice urban ebike van het Amerikaanse merk. Tot slot is de Super73 Z-series een betaalbare ebike die perfect is voor gebruik in de stad. 

Het in Californië gevestigde Super73 is inmiddels ook in Nederland actief. Voor de Nederlandse en Europese markt heeft Super73 speciaal zijn modellen aangepast, zodat ze aan alle Europese regels voldoen. In Nederland vallen de e-bikes onder de categorie ‘Electric Pedal Assist Cycles’, oftewel e-bikes met trapondersteuning. 

MAN

MAN e-TGE Van

MAN is een Duitse fabrikant van vrachtwagens, bussen en bestelwagens, onderdeel van de Volkswagen Groep. Het Duitse merk wordt geroemd om zijn uitstekende, wereldwijde servicenetwerk en het brede aanbod van efficiënte, duurzame  mobiliteitsoplossingen. De vrachtwagens, bussen en bestelwagens zijn zó betrouwbaar dat MAN zelfs bekend staat als het “meest betrouwbare truckmerk”. 

Ook MAN houdt zich steeds meer bezig met duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit. Zo introduceerde het onlangs de MAN eTGE, een geëlektrificeerde uitvoering van de populaire TGE bestelbus. Daarnaast introduceerde MAN een volledig elektrisch aangedreven stadsbus (de MAN Lion City E), een stadsbus die op aardgas rijdt (de MAN Lion City G) én een elektrische vrachtwagen, de MAN eTGM. 

VebaBox

VebaBox

Een disruptor van de traditionele Cold Chain, zo noemt VebaBox zichzelf. VebaBox is een wereldleider op het gebied van cold chain-oplossingen, ofwel het actief of passief koelen van ladingdragers zoals bestelbussen en bedrijfswagens. Het Nederlandse bedrijf levert passieve en actieve voor uiteenlopende toepassingen op maat. 

Vergeleken met andere aanbieders houdt VebaBox er een andere filosofie op na. Daar waar anderen zich focussen op het koelen van het gehele voertuig, focust het in Uden gevestigde bedrijf zich alleen op het koelen en/of verwarmen van de alleen de ladingdrager. Dit is een stuk efficiënter, flexibeler én duurzamer. Bovendien heeft u dankzij de oplossingen van VebaBox hebben ondernemers geen speciale voertuigen meer nodig. De actieve koeloplossingen van VebaBox kunnen namelijk ‘gewoon’ gebruik maken van de 12V accu in een voertuig. 

Het aanbod van VebaBox bestaat uit de VebaBox – een actieve, modulaire koel- én verwarmingsoplossing – en de Logibox, een passieve oplossing die de inhoud maximaal 72 uur op de juiste temperatuur houdt. 

YKS1

YKS1

YKS1 is een groene, Nederlandse startup. Het doel van YKS1 is om “om de toekomst tegemoet te rijden, zeilen en vliegen op een schone, sportieve, stijlvolle en sexy manier.” Daartoe is YKS1 druk bezig met de ontwikkeling van duurzaam vervoersmiddel, de YKS1 One, met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur en een actieradius van meer dan 200 kilometer. 

Maar ze zijn er nog niet: momenteel is de creatieve startup druk bezig met het ontwikkelen van haar eerste prototype. Om dit voor elkaar te krijgen is YKS1 op zoek naar geldschieters die bereid zijn bij te dragen aan de ontwikkeling. In ruil hiervoor krijgen investeerders één van de eerste 25 exemplaren, een gratis laadstation en worden zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de YKS1 One. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook één van de eerste 25 exemplaren reserveren. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions