Wordt de micro-mobility de mobiliteit van de toekomst? Wel als het aan EuroWheelz, Scoobic, RAP SEV en Matts ligt.

Nog een paar uur en World of eMobility gaat van start. Op deze beurs is een groot aantal exposanten dat is gespecialiseerd in elektrische micro-mobiliteit. Een mooi woord voor compacte elektrische voertuigen voor het vervoeren van zowel goederen als personen.

Een breed begrip, en dat is ook te zien aan de deelnemers die wij hieronder voorstellen. Scoobic en RAP SEV specialiseren zich in cargo bikes in de breedte zin van het woord. Het programma van Matts is wat breder en gaat van vouwfiets tot cargo bike. EuroWheelz zoekt het meer in de recreatieve sector en verhuurt e-choppers.

Matts

Matts

Matts is een producent van flexibele en compacte elektrische voertuigen. Denk hierbij aan elektrische vouwfietsen, elektrisch aangedreven scooters en elektrische cargo bikes. De voertuigen van Matts combineren de juiste technologie – niet alleen afkomstig van Matts, maar ook van merken als Samsung en Bosch – met de beste designs. 

De e-bikes en e-scooters van Matts zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in drukke binnensteden. Maar vergis u niet: dankzij hun actieradius kunnen er ook gemakkelijk langere afstanden worden afgelegd. 

Het huidige aanbod van Matts bestaat uit drie modellen: een elektrische vouwfiets, de Fold E-bike, een elektrische scooter en een elektrische bakfiets, de Matts Cargo genaamd.

EuroWheelz

EuroWheelz

EuroWheelz is een verhuurorganisatie die is gespecialiseerd in het verhuren van elektrische choppers. Het bedrijf werkt samen Spyder Wheelz, die de e-choppers voor EuroWheelz importeert. In het kader van deze samenwerking is EuroWheelz aangesteld als de ´preferred rental partner´ van Spyder Wheelz.

Het nog jonge bedrijf richt zich met veel ambitie op de duurzame mobiliteit. Het verhuurobject van EuroWheelz is dan ook een mooi groen alternatief binnen de mobiele verhuur. EuroWheelz heeft al een langdurige samenwerking met EuroParcs en Droomparken en verschillende andere hotels en horecagelegenheden weten op te zetten. De elektrische choppers worden goed en regelmatig onderhouden door een serviceteam. Dat komt op maandelijkse basis langs de verhuurlocaties om preventief onderhoud uit te voeren.

De volgende stap is het groeien en uitbreiden naar Europa. Het aanbod op het gebied van elektrische voertuigen zal tegelijkertijd mee ontwikkelen met het aanbod in de markt.

Scoobic

Scoobic

Scoobic is een Spaanse fabrikant van lichtgewicht, driewielige LEV’s – ook wel light electric vehicles genoemd. Het jonge bedrijf werd in 2018 opgericht en het jaar daarop introduceerde Scoobic haar eerste LEV. Sindsdien gaat het hard. Tegen 2020 had de Spaanse startup al meer dan 50 internationale klanten en trok het meerdere, grote investeerders aan. 

Het huidige aanbod van Scoobic bestaat uit twee driewielige LEV’s, de Scoobic Light en de Scoobic Mini. Deze compacte, flexibele en veelzijdige LEV’s zijn bij uitstek geschikt voor vrachtvervoer over korte afstanden, bijvoorbeeld over bedrijfsterreinen of stedelijke bezorgdiensten. 

Bovendien brengt Scoobic binnenkort de Scoobic Mouse op de markt. Dit is een wat grotere, veelzijdige, elektrisch aangedreven EV met een bereik van 200 kilometer en een laadvermogen van maar liefst 600 kilogram.

RAP SEV

RAP SEV

RAP SEV is de meer gangbare naam van wat officieel ‘Zhejiang RAP Intelligent Vehicle Co, Ltd’ heet. Dit in de Chinese provincie Zhejiang gevestigde high-tech bedrijf ontwikkelt, bouwt en verkoopt elektrische voertuigen. Het bedrijf biedt intelligente logistieke diensten voor het ‘nieuwe’ stadsleven, zoals detailhandel, bezorgdiensten etc.

De ‘last mile delivery’ speelt een steeds belangrijke rol maar is verre van eenvoudig. Het is veel complexer dan de levering per spoor, schip of vrachtwagen, omdat die ‘last mile’ in druk en complex stadsverkeer plaats moet vinden. De ontwikkelaars van RAP SEV-team hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de vraag van gebruikers en de ontwikkelingstendensen in de logistiek en bezorging in vele sectoren. Aan de hand van die gegevens heeft men twee series driewielige LEV’s ontworpen, de Bange en OAK. Deze bieden een hoge mate aan flexibiliteit en efficiëntie en worden door gebruikers geprezen vanwege hun lage energieverbruik en prestaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions