Van functioneel tot ‘groen’ en retro: Fiat, Urban Drivestyle, ME Scooters en Green Caravan

Zoals eerder gezegd kan het met de nieuwe e-mobiliteit nog alle kanten op gaan. Maar wat er ook gebeurt, alles moet in het teken staan van het verbeteren van ons milieu en klimaat. Tegelijkertijd biedt de e-mobiliteit volop kansen en mogelijheden voor nieuwe merken, initiatieven en stromingen.

Ook in dit artikel is er weer een grote diversiteit in de deelnemers die wij presenteren. Van echt groene energie tot een minimalistische elektrische scooter en van coole e-bikes tot een functionele elektrische bestelwagen. En daarmee zijn ook ME Scooters, Green Caravan, Urban Drivestyle en Fiat Professional merken die hun steentje bijdragen aan de mobiliteit van morgen.

Urban Drivestyle

Urban Drivestyle

De elektrische fietsen van Urban Drivestyle zijn een opvallende verschijning. Urban Drivestyle is een in Berlijn gevestigde “e-mobiliteits-startup” die opgericht is door Ossian Vogel. De visie van de Duitse startup is om e-bikes cool, veelzijdig én betaalbaar te maken. Hoe Urban Drivestyle dit hoopt te bereiken? Door uitsluitend rigoureus pragmatische elektrische fietsen te ontworpen. Om dit te bewerkstelligen moest het bedrijf buiten de gebaande paden gaan, out of the box denken en alle traditionele ideeën van wat een e-bike moest zijn vergeten.

Het resultaat is een oerdegelijke, klassiek ogende, betrouwbare en praktische elektrische fiets die weinig wegheeft van een ‘normale’ fiets. De modellenreeks van Urban Drivestyle bestaat vooralsnog uit drie e-bikes – verkrijgbaar in diverse varianten en met verschillende opties – en één elektrische step. Ook in Nederland zien we de e-bikes van Urban Drivestyle steeds vaker. Onlangs opende de startup in Amsterdam een winkel waar geïnteresseerden terecht kunnen voor een proefrit, onderhoud en veel meer.

Green Caravan

reen Caravan energie opladen

Elektrisch rijden is duurzaam, toch? Gemiddeld genomen: jazeker. Maar toch gaat het nog niet perfect, vinden ze bij Green Caravan. De stroom die uit uw laadpaal of wandlader komt is immers niet geheel “groen”. Integendeel, de meeste landen gebruik voor elektriciteit een combinatie van fossiele en duurzame energiebronnen. 

Tegen 2050 zou dit probleem opgelost moeten zijn. Dan is het gehele elektriciteitsnet duurzaam, is de verwachting. Maar wie nu al echt groene energie wil, kan ook voor Green Caravan kiezen. Green Caravan biedt zijn gebruikers namelijk 100% groene energie tijdens het laden. Daarmee draagt u nu al bij aan een duurzamere toekomst.

ME Scooters

ME Scooters

ME kan het beste worden omschreven als een Italiaanse e-scooter startup. Italië kent een lange traditie van iconische merken op gebied van auto’s, motorfietsen en scooters. De e-scooters van ME  zouden ook wel eens iconisch kunnen worden. De opvallende, elektrisch aangedreven scooters van het Italiaanse merk combineren een minimalistisch design met een retrolook en zijn daardoor ook nog eens heel praktisch. 

Op dit moment bestaat het aanbod uit twee elektrisch aangedreven scooters, de ME 2.5 en ME 6.0 De ME 2.5 heeft een topsnelheid van 45 km/u, is fluisterstil en ideaal voor gebruik in de stad. De ME 6.0 is geclassificeerd als een motorfiets, heeft een maximale snelheid van 80 kilometer per uur en doet zijn werk eveneens fluisterstil. Beide modellen zijn op te laden via het stopcontact en verkrijgbaar in vier kleuren.

Fiat

Fiat E-Ducato

Fiat is een Italiaans automerk dat sinds 2021 onderdeel uitmaakt van het in Nederland gevestigde Stellaris-concern. De Italiaanse autofabrikant wordt geroemd om haar stijlvolle, praktische personenauto’s en bedrijfswagens. Net zoals veel andere autofabrikanten focust Fiat zich steeds meer op alternatieve, duurzaam aandrijflijnen. Zo introduceerde het onlangs haar eerste echte EV, een elektrische uitvoering van de populaire Fiat 500.

Daarnaast onthulde Fiat Professional, zoals de bedrijfswagendivisie van de Italiaanse autofabrikant heet, dat er ook een volledig elektrisch aangedreven variant van de succesvolle Fiat Ducato bestelwagen verkrijgbaar is. Deze splinternieuwe Fiat E-Ducato is uiteraard ook op World of eMobility te bewonderen en de mensen van Truckland staan voor u klaar om er alles over te vertellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions