Van bank tot scooter en cargo bike: ABN-AMRO, ANWB, NIU en Cargo Cycling

We kunnen ons slechts een heel vaag beeld vormen bij de mobiliteit van morgen. Het kan nog alle kanten op. Het enige wat we zeker weten, is dat ‘emissievrij’ het sleutelwoord is. Dat kan op allerlei manieren, zoals we op World of eMobility kunnen zien. Ook in dit artikel stellen we u weer vier deelnemers aan de beurs voor: ABN-AMRO, ANWB, Cargo Cycling en NIU Scooters en Steps.

Vrachtfietsen van Nederlandse bodem, daar weten ze bij het Overijsselse Cargo Cycling alles van. ABN-AMRO laat ons haar blik op de mobiliteit van de toekomst zien terwijl NIU met haar scooters en steps zien dat China ook kwaliteitsproducten levert. De ANWB, die zoals bekend heel betrokken is bij de toekomst van de mobiliteit, heeft eigenlijk geen nadere introductie nodig.

ABN-AMRO 

N-AMRO 

ABN-AMRO is een Nederlandse bank die zich, naast alle bankzaken zoals hypotheken, leningen, beleggen, sparen, verzekeringen en pensioenen, óók actief bezighoudt met duurzaamheid. De aan de Zuidas gezetelde bank realiseert zich namelijk maar al te goed het als bank een belangrijke spil is in een alsmaar duurzamer wordende samenleving.

Daartoe tracht ABN-AMRO de “transitie naar duurzaamheid te versnellen”, bijvoorbeeld door bij te dragen aan de financiering van hernieuwbare energie en te pionieren in de circulaire economie. Ook heeft ABN-AMRO een geheel eigen visie op een duurzame toekomst voor mobiliteit. Op de World of eMobility laat ABN-AMRO aan de hand van Virtual Reality-technologie en diverse lezingen zien én horen wat deze visie is en inhoudt.

NIU scooters en steps

NIU scooters en steps

Elektrische aangedreven scooters en steps beginnen steeds meer onderdeel uit te maken van het Nederlandse straatbeeld. Zo ook de modellen van NIU Technologies, een Chinese fabrikant van e-scooters en e-steps. Het bedrijf werd in 2014 opgericht en is in enkele jaren uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant van slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen. 

Voor al haar e-scooters en elektrische steps maakt NIU gebruik van haar eigen vierde generatie NIU Energy lithium accutechnologie. Dankzij deze accutechnologie hebben de voertuigen een grotere actieradius en een hoger vermogen. Het huidige modellengamma van NIU bestaat uit vijf series, drie e-scooters, één e-step en één e-bike. 

Cargo Cycling 

Cargo Cycling 

Het Nederlandse Cargo Cycling biedt duurzame stadslogistieke oplossingen voor zakelijke klanten. Dit doet Cargo Cycling door diverse Cargo Bike – heavy duty, elektrisch aangedreven bakfietsen – aan te bieden. 

Hiermee draagt het Nederlandse bedrijf niet alleen bij aan verduurzaming van de logistieke sector en het verbeteren van mobiliteit in het algemeen. Ook geeft het bedrijven, ondernemers en andere zakelijke gebruikers ongekende flexibiliteit, goede kwaliteit en een hoge leversnelheid. 

Zoals reeds gezegd richt Cargo Cycling zich voornamelijk op stedelijke gebruikers, bijvoorbeeld bedrijven die zich bezighouden met last mile delivery. Vooralsnog bestaat het portfolio van Cargo Cycling uit vijf elektrische bakfietsen en 1 aanhanger. De nieuwste Cargo Bike, de Cargo Chariot, is zowel snel als flexibel en heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 liter. 

ANWB

ANWB

Als dé Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme mag de ANWB natuurlijk niet missen. De ANWB houdt zich bezig met tal van zaken en biedt allerlei diensten aan, maar misschien wel de belangrijkste rol van de vereniging is dat het de belangen behartigt van Nederlanders, zowel in Den Haag als in Brussel. 

In deze hoedanigheid is de ANWB een groot voorstander van duurzame mobiliteit en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Volgens de ANWB moet mobiliteit voor iedereen veilig, schoon, efficiënt en toegankelijk zijn en kunnen duurzame oplossingen, waaronder elektrisch rijden, hier een belangrijke rol in spelen. 

Naast belangenbehartiger is de ANWB ook de grootste aanbieder van pechhulp in Nederland en het buitenland, verzekeraar, verstrekker van verkeersinformatie én de grootste vereniging van Nederland. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions