Over Laadpaal Direct, Zero steps, Truckland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Wat hebben een ministerie, elektrische stepjes, laadpalen en vrachtwagens met elkaar te maken? Uiteraard hebben ze alles te maken met het thema van World of eMobility. Want hier draait alles natuurlijk om elektromobiliteit. Maar ze staan ook voor de enorme diversiteit van de deelnemers aan deze beurs.

En die diversiteit, dát is wat deze beurs zo interessant maakt. Op World of eMobility kun je nagenoeg álles zien wat e-mobiliteit te maken heeft. De komende dagen zullen we dagelijks, in willekeurige volgorde, een aantal deelnemers aan World of eMobility voorstellen. In dit artikel vertellen we wat meer over Laadpaal Direct, Zero steps, Truckland en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, in het kort Ministerie van I&W, is het ministerie dat verantwoordelijk is voor de (water)wegen, sporen en dijken in Nederland. Het Ministerie van I&W houdt zich bezig met het behoud en onderhoud van bestaande infrastructuur en de uitbreiding en ontwikkeling van nieuwe, toekomstige infrastructuur. 

Duurzame infrastructuur wordt ook voor de Nederlandse overheid steeds belangrijker. Daarom werkt het Ministerie van I&W, in samenwerking met Rijkswaterstaat en ProRail, aan de verduurzaming van de Nederlandse infrastructuur. Zo zet het in op het terugdringen van CO2-uitstoot door middel van het stimuleren van elektrisch rijden, bijvoorbeeld met subsidie voor elektrische personenauto’s en het ontwikkelen van de benodigde laadinfrastructuur. 

ZERO elektrische steps 

De elektrische steps van Zero zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Het Singaporese merk ziet zijn elektrische steps, die het zelf Personal Electric Vehicles (PEV) noemt, als dé oplossing voor mobiliteit in de stad. Van woon-werk verkeer tot het doen van boodschappen, met een elektrische step van Zero kan het allemaal. Vergeleken met andere vervoersmiddelen zijn de elektrische steps van Zero zuinig, duurzaam, snel en bieden ze toegang tot plekken waar auto’s niet bij kunnen.  

Momenteel bestaat het aanbod van Zero uit zes verschillende modellen: de Zero 9, Zero 8X, Zero Z8 Pro, Zero 9, Zero 10X en Zero 11X Extreme. 

Ook in Nederland begint de elektrisch step aan te slaan, zij het in mindere mate dan in andere Europese landen. Dat komt mede doordat er in Nederland nog geen passende regelgeving voor elektrische steps en andere vormen van mobiliteit is. Hopelijk verandert dat snel. In dat opzicht bieden andere landen ons al een kijkje in de toekomst van stedelijke mobiliteit, een toekomst waarin e-steps, e-bikes en e-scooters mogelijk ook het Nederlandse straatbeeld zullen domineren. 

Laadpaal Direct

Laadpaal Direct, onderdeel van Clean Power Solutions, is een verkoper van A-merk laadpalen en wandladers voor zowel zakelijke als particuliere elektrische rijders. Het in Alphen aan de Rijn gevestigde bedrijf opende in 2010 zijn deuren en is daarmee een van de langst bestaande aanbieders van laadoplossingen in Nederland. 

Momenteel is Laadpaal Direct reseller van o.a. Zappi, Aflen Webaste en EVBox laadstations Daarnaast heeft het bedrijf een diepgaande samenwerking met NewMotion, waarmee het een premium partnerschap heeft. 

Overigens kunt u bij Laadpaal Direct voor veel meer dan alleen laders terecht. Ook voor de installatie van laders, relevant aankoopadvies en randzaken zoals accessoires en backoffices bent u bij Laadpaal Direct aan het juiste adres!

Truckland – specialist in bedrijfsmobiliteit

Truckland is een totale dienstverlener die zich richt op het leveren, beheren en onderhouden van zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals bestelauto’s, trucks of zelfs complete wagenparken. Het internationale bedrijf heeft een uitgebreid aanbod en biedt trucks en bestelauto’s van merken als DAF, Tatra, Ginaf, Fiat, Iveco, Maxus en Renders aan. 

Natuurlijk omvat Trucklands aanbod tegenwoordig ook diverse geëlektrificeerde modellen. Voor ondernemers waar duurzaamheid op nummer #1 staat heeft Truckland diverse elektrische bedrijfswagens en elektrische trucks. Dit zijn o.a. de Fiat e-Ducato, de elektrische bedrijfswagens van Maxus en de geëlektrificeerde DAF vrachtwagens. Ook voor maatoplossingen bent u bij Truckland aan het juiste adres. In het verleden was Truckland namelijk betrokken bij uiteenlopende projecten voor de levering van exclusieve elektrische EMOSS, Hytruck, Ginaf Durable en E-Truck Europe vrachtwagens. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions