Ook Fulpra, BREKR, Carver en Bewegen Technologies zijn klaar voor de mobiliteit van morgen

Onderstaand presenteren wij weer vier deelnemers aan World of eMobility. Prachtige voorbeelden van bedrijven die op een creatieve en innovatieve wijze nieuwe mogelijkheden voor de mobiliteit van morgen bieden.

De elektrische vintage bromfietsen van BREKR, de elektrische versie van de revolutionaire Carver en de uiterst veelzijdige cargobikes van Fulpra laten zien hoe trots wij op de Nederlandse maakindustrie moeten zijn. Maar ook het fietsdeelsysteem van het Canadese Bewegen Technologies is interessant.

Bewegen Technologies Inc.

Bewegen Technologies Inc.

Bewegen Technologies is een aanbieder van een innovatief fietsdeelsysteem. Het Canadese bedrijf hoopt met haar geavanceerde systeem de mobiliteit te revolutionaliseren, met name in landen en op plekken waar de fiets nog niet een breed gebruikt vervoermiddel is. Maar, ook in landen waar dat wel het geval is, zoals in Nederland, biedt het systeem van Bewegen uitkomst. 

Het Canadese merk – dat overigens een verdacht Nederlandse naam heeft – maakt namelijk gebruik van hoogwaardige e-bikes. Deze zijn uitgerust met een efficiënte elektromotor, een Lithium Ion accu (goed voor zo’n 100 kilometer) en een handige fietscomputer. Daarnaast introduceerde Bewegen onlangs de Bewegen Trike, een driewielige fiets die zo’n 90 kilogram aan vracht kan dragen. 

BREKR

BREKR

Het in het Gelderse Doetinchem gevestigde BREKR is een aanbieder van elektrische brommers. Hiermee hoopt het jonge merk persoonsgebonden vervoer te revolutioneren. Vooralsnog is het in 2018 opgerichte bedrijf druk bezig met de ontwikkeling van haar eerste model, de BREKR Model B. 

De BREKR Model B is een eigenzinnige, klassieke, betaalbaar en elektrisch aangedreven brommer met een ruig randje. De Model B heeft ruimte voor niet één, maar twee accupakketten. Met een enkel accupakket is het rijbereik zo’n 50 tot 80 kilometer, met twee circa 100 tot 160. Het volledig opladen van een accu duurt slechts 5 uur. 

Geïnteresseerd? De Model B is met zijn prijs vanaf €4.499 relatief betaalbaar. Een testrit maken met de BREKR Model B kan overigens op meerdere locaties in Nederland, waaronder in Doetinchem, Amsterdam, Helmond en Haarlem. 

Carver

Carver

Carver is een Friese producent van lichtgewicht elektrische stadsvoertuigen, ook wel LEV’s genoemd. Met haar LEV’s biedt het merk een slimme oplossing voor verschillende problemen, waaronder klimaatverandering en files. Carver ontwierp haar eerste LEV, de gelijknamige Carver, om “forensen en stedelingen een alternatieve mobiliteitskeuze te bieden: compacter, groener én goedkoper.”

Het begon allemaal met de Carver One, ook wel de oer-Carver genaamd, die in 2003 geïntroduceerd werd. De Carver One was ‘s werelds eerste voertuig die succesvol de eigenschappen van een auto met die van een motorfiets combineerde. De LEV werd zeer positief ontvangen en werd zelfs in Top Gear geloofd. 

Tegenwoordig bestaat het aanbod van Carver uit twee modellen: de Carver en de Cargo. De Carver biedt ruimte aan twee personen, is zeer compact, 100% elektrisch aangedreven en biedt een unieke, speelse rijervaring. Deze rijervaring is met de Cargo nagenoeg identiek, maar in plaats van een tweede zitplaats is deze LEV uitgerust met 500 liter aan laadruimte. 

Fulpra

Fulpra

Maar liefst 70% sneller dan een bestelwagen, 250% meer laadcapaciteit dan normale bakfietsen – het klinkt eigenlijk te goed om waar te zijn. Toch is dit precies wat de elektrisch aangedreven cargo bikes van Fulpra uit Nieuwegein bieden. De Fulpra is dé stedelijke transportoplossing die laadvolume combineert met de gemakken en voordelen van een fiets. Ideaal voor last mile deliveries en andere stedelijke toepassingen. 

De Fulpra L1 Vrachtfiets heeft 3000 liter aan laadruimte, is 80 cm breed en 160 lang – précies groot genoeg voor twee volledige rolcontainers. Daarnaast is de laadruimte ook geschikt voor europallets en/of kratten. Ook aan het in- en uitladen is gedacht: dit is kinderspel dankzij de oprijgoten. Natuurlijk is de Fulpra vrachtfiets uitgerust met een hoogwaardig accupakket. Kopers hebben keuze uit een 1900 Wh -of 2200 Wh-accupakket van Cleantron. Deze zijn goed voor een bereik van 30 tot 40 kilometer en zijn binnen luttele seconden te verwisselen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions