Onmisbare innovaties voor de transitie: Kulpan, iMoto, IPT Technology en Last Mile eMobility

Op World of eMobility kunnen de bezoekers de laatste innovaties op het gebied van mobiliteit zien. Hoewel e-mobiliteit voor veel mensen nog heel nieuw is, is ook die nog volop in beweging. We staan zelfs pas aan het begin van de transitie.

Die transitie is niet alleen bij de vierwielers gaande, bij de tweewielers gebeurt er misschien nog wel veel meer. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die innovatieve technieken ontwikkelen om het laden eenvoudiger te maken. Bedrijven als Last Mile eMobility, Kulpan, iMoto en IPT Technology, want dat zijn de deelnemers die wij hieronder voorstellen, laten overduidelijk zien wat er allemaal mogelijk is in de toekomstige mobiliteit.

Kumpan

Kumpan

Kumpan is een Duitse producent van elektrische scooters (e-scooters). Het in Remagen gevestigde bedrijf fabriceert zijn e-scooters in eigen land, biedt ook nog eens uitstekende service en levert de elektrische scooters zelfs tot aan de voordeur. Kumpan is onderdeel van E-bility GmbH, een bedrijf dat in 2010 werd opgericht door de gebroeders Tykesson. 

Het modellengamma van Kumpan bestaat uit vier scooters. Alle Kumpan e-scooters zijn uitgerust met een uitneembaar accupakket, waardoor ze zonder problemen aan een ‘normaal’ stopcontact opgeladen kunnen worden. 

Naast elektrische scooters voor particulieren biedt Kumpan haar e-scooters ook aan zakelijke en publieke gebruikers aan. Denk hierbij aan bedrijven of overheden die de scooters willen gebruiken voor een deelservice. 

iMoto

iMoto

De wereld van mobiliteit is aan het veranderen. Elektrische voertuigen zijn steeds meer en trek en ook elektrische ondersteuning voor fietsen is inmiddels de norm. Dit vereist vernieuwende, innovatieve oplossingen. iMoto is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van hardware voor elektrische auto’s, fietsen en diverse duurzame last mile voertuigen. Het Nederlandse bedrijf heeft een breed aanbod van producten en oplossingen die terug te vinden zijn in e-bikes, EV’s en tal van andere geëlektrificeerde voertuigen. 

Het Nederlandse iMoto is een van de weinige bedrijven die in staat is alle mogelijk mobiliteitsmiddelen met elkaar te verbinden. De afgelopen jaar heeft iMoto een heus hardware-ecosysteem ontwikkeld – een systeem dat inmiddels in meer dan 100.000 EV’s, fietsen en last mile wereldwijd terug te vinden is. 

IPT Technology

IPT Technology

IPT Technology is een aanbieder van een potentieel revolutionaire technologie, namelijk het draadloos opladen van zowel grote als kleine elektrisch aangedreven voertuigen. Vergelijkbaar met hoe u uw smartphone tegenwoordig draadloos oplaadt, maar dan op veel grotere schaal. 

Hoe dit werkt? Een voorbeeld. Stel, u bent in bezit van de Z-Mover draadloze opladen voor uw persoonlijke EV. Dit is als het ware een laadpaal op de grond. U rijdt met uw EV over de lader. Zodra de auto bovenop de lader tot stilstand komt, maakt de lader door middel van een elektromagnetisch veld verbinding met een gemonteerd zendertje op uw EV. Op deze manier laadt u uw EV probleemloos zonder laadkabel op. 

Hetzelfde principe geldt voor de andere producten van IPT Technology. Het aanbod van IPT Technology is geschikt voor particuliere, zakelijke en publieke gebruikers en bestaat uit draadloze laadstations voor (stads)bussen, schepen, treinen en natuurlijk elektrische personenauto’s. 

Last Mile eMobility

Last Mile eMobility

De Last Mile mobiliteit, ofwel de aflevering van producten aan klanten, is volgens velen de ‘missing link’ in duurzame mobiliteit. Nog steeds worden veel pakketjes bezorgd met grote, zware conventioneel aangedreven bestelbussen in plaats van duurzame alternatieven. 

Het Nederlandse Last Mile eMobility vult dit letterlijke en figuurlijke gat in de markt. Dit doet LMe door diverse innovatieve elektrisch aangedreven voertuigen aan te bieden. Denk hierbij aan elektrisch scooters van het hierboven genoemde Kumpan, Scooter ME, Garelli en LEV’s van Riko Utility, Scoobi en Citkar. Daarnaast houdt LMe zich ook bezig met het leveren van de laadinfrastructuur, waaronder de laadoplossingen en het servicen van de accu’s. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions