HCNP, Emodz, Seval E Cargo en Spyder Wheelz: elektromobiliteit in al zijn facetten

Hoewel we het woord e-mobiliteit vooral in de mond nemen als we het over praktische zaken als personen- en goederenvervoer hebben, is het ook een uitstekende oplossing voor onze vrije tijd. Denk maar aan de ontelbare e-bikes die er in Nederland in gebruik zijn.

Dat e-mobiliteit ook op andere manieren in onze vrije tijd tegenkomen is goed te zien bij Spyder Wheelz, een bedrijf dat in no-time is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van e-choppers en e-fatbikes. HCNP en Emodz zijn meer bezig met het bedenken van oplossingen van e-mobiliteit terwijl Seval E Cargo een van de bedrijven die al langere tijd bezig is met elektrische bestelvoertuigen.

HNCP

HCNP

HCNP is een van de partners van World of eMobility. De afkorting HCNP staat voor Hytruck Consult & Partners en is een partnership tussen diverse experts op gebied van duurzaam transport en toekomstige mobiliteit. Dit partnership is het resultaat van een samenwerking tussen Hytruck – een specialist in zero emission transport oplossingen – en de consultants Eric Beers, Dirk van den Blink, Jan Boudesteijn, Harry Houthuijsen, Peter Tjalma en Julia Williams. 

Samen hoopt HCNP “vervoerders, verladers en overheden te ondersteunen in de transitie naar zero-emissie wegtransport”. Hiermee speelt HCNP in op de noodzakelijke transitie van conventionele aangedreven wagenparken naar zero-emissie wagenparken. De consultants van HCNP beschikken over de kennis en ervaring om de meest uitdagende, ingewikkelde klussen te ‘klaren’, van de integrale uitrol van duurzame-energieproductie tot het adviseren over de aanleg van oplaad- en/of waterstoftankinfrastructuur. 

Spyder Wheelz

Spyder Wheelz

Spyder Wheelz is een Nederlandse fabrikant van e-choppers en e-fatbikes die opgericht is door Patrick de Wit. Binnen slechts enkele jaren – Spyder Wheelz werd eind 2017 opgericht – is het merk uitgegroeid tot de “e-chopper marktleider van Nederland”. De e-choppers van Spyder Wheelz zijn niet alleen razend populair onder particulieren, maar ook onder zakelijke gebruikers, zoals vakantieparken en hotels. De e-choppers en e-fatbikes van Spyder Wheelz kenmerken zich door hun stoere uiterlijk en zijn een duurzaam alternatief voor conventioneel aangedreven brom- en snorfietsen. 

Het in Bodegraven gevestigde bedrijf heeft grote plannen voor de toekomst. Zo heeft het in Nederland een fijnmazig netwerk en hoopt het in de komende jaren ook de Europese markt te veroveren. Momenteel bestaat het modellengamma van Spyder Wheelz uit twee elektrische voertuigen: een volledig elektrisch aangedreven e-chopper en een elektrische e-(fat)bike

Emodz

Emodz

Duurzame energie- en mobiliteitsoplossingen worden steeds populairder, iets wat ook vergaande gevolgen heeft voor bedrijven en ondernemingen. Emodz, vriend van World of eMobility, helpt bedrijven om zich hieraan aan te passen en hier op in te spelen. Dit doet het door samen met de klant – een bedrijf, ondernemer of overheid – in kaart te brengen hoe een duurzaam, toekomstbestendig businessmodel eruit moet zien. Vervolgens ondersteunt en adviseert het duurzame adviesbureau hoe duurzaam beleid, o.a. op gebied van toekomstige mobiliteit, het beste ontworpen en geïmplementeerd kan worden. Op deze manier draagt Emodz haar steentje bij aan de energietransitie. 

Voor wie Emodz dit zoal doet? De afgelopen jaren zijn het vooral automotive-partijen, zoals Kia, ALD Automotive, BOVAG en de PSA Groupe en diverse gemeentes en provincies, die de hulp van eModz konden gebruiken. De drastische veranderingen binnen de automotive – denk aan de groeiende populariteit van EV’s – zorgen immers voor uiteenlopende mobiliteitsvraagstukken.

Seval E Cargo

Seval E Cargo

Al vanaf 2016 is Seval E Cargo actief op het gebied van Light Electric Vehicles (LEV’s). Toen werd er contact gelegd met Cenntro, een Frans bedrijf dat op dat moment een elektrisch bestelvoertuig aan het ontwikkelen was. Er werden al snel afspraken gemaakt over de levering van de eerste prototypes. Vanaf dat moment was er een connectie met elektrische bestelvoertuigen en was men bezig met het bedenken van innovatieve logistieke oplossingen om de stadlogistiek een stukje groener, schoner en veiliger te maken.

Ook is Seval E Cargo sinds 2018 de Nederlandse importeur van de Sevic elektrische voertuigen, die eveneens in Frankrijk zijn ontwikkeld. De Sevic is 100% elektrisch en is daarom uitermate geschikt voor last-mile-delivery in stad en streek. Deze voertuigen in Nederland geassembleerd. Men betrekt de componenten vanuit China en assembleert de voertuigen op eigen locatie in Nieuwer-Ter-Aa. Op deze manier kan Seval E Cargo de kwaliteit van de voertuigen nog beter waarborgen en ze ook van de juiste keuringen voorzien. In veel gevallen worden de Sevic voertuigen ook verregaand aan de wensen van de klanten aangepast.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions