Forze Hydrogen Racing, Schneider Electric, Hyzon en Energica

Onderstaand presenteren wij weer vier deelnemers aan World of eMobility. Ook deze illustreren weer dat de beurs een enorme variatie aan deelnemers telt. Dit keer bieden de deelnemers vervoer op twee, vier of nog veel meer wielen alsmede apparatuur om elektrische voertuigen op te laden.

Hyzon, dat samenwerkt met het Groningse Holthausen Clean Technology, maakt zero emission bedrijfsvoertuigen op elektriciteit en waterstof. Bij Forze Hydrogen Racing, een studentenproject dat vermaardheid heeft verkregen met door waterstof aangedreven racewagens, draait ook alles om waterstof. Het Italiaanse Energica maakt prachtige elektrische motorfietsen met indrukwekkende prestaties en Schneider Electric, een groot wereldwijd opererend elektronicaconcern, biedt hoogwaardige laadoplossingen voor particulieren en bedrijven.

Energica

Energica Motor Company

Energica Motor Company is een Italiaanse fabrikant van elektrisch aangedreven superbikes, ofwel elektrische motorfietsen met een hoog motorvermogen. De superbikes van Energica worden ontworpen en geproduceerd in het Italiaanse Motor Valley in Modena. Energica werd in 2014 opgericht door de CRP Group, een groot high tech industrieel concern dat al enkele jaren bezig was met de ontwikkeling van elektrische motorfietsen. 

Zo maakte de eerste Energica elektrisch motorfiets, de eCRP 1.2, nog zijn debuut voordat het bedrijf officieel was opgericht. Dit was overigens in 2010 op de TT Assen, tijdens een race in het TTXGp kampioenschap. 

Het huidige aanbod van Energica bestaat uit drie verschillende elektrisch motorfietsen: de Energica Ego, Eva Ribelle en Eva EsseEsse9. De Energica Ego is de best presterende elektrisch motorfiets ter wereld – niet alleen voor races, maar ook ‘gewoon’ op de weg. De Eva Ribelle is een elektrisch hypernaked met een meer comfortabele rijpositie en wat lagere topsnelheid dan de razendsnelle Ego. Ten slotte is de Eva EsseEsse9 een klassieke, comfortabele en praktische elektrisch aangedreven motorfiets die bij uitstek geschikt is voor casual rijden. 

Hyzon

Hyzon is voorloper op het gebied van zero emission voertuigen die rijden op waterstof. Het Amerikaanse bedrijf heeft een gevarieerd aanbod van heavy duty voertuigen, van bussen tot vrachtwagens. Rijden op waterstof is met name voor dergelijke ‘zware’ voertuigen veelbelovend, aangezien het meerdere voordelen op gebied van rijbereik, efficiënte en gewicht met zich meebrengt. 

In Nederland werkt Hyzon samen met het Groningse Holthausen, dat voor Hyzon waterstoftrucks produceert en onlangs de deuren van zijn eerste waterstofstation opende. Daarnaast heeft Hyzon in Nederland al diverse successen geboekt. Zo heeft het diverse waterstoftrucks geleverd aan de Gemeente Rotterdam en FrieslandCampina.

Schneider Electric

Schneider Electric laadoplossingen

Schneider Electric is een Franse wereldleider op gebied van energiebeheersystemen en industriële automatisering van transportsystemen. Het Franse bedrijf kent een rijke historie en was oorspronkelijk een fabrikant van staal en schepen. De afgelopen decennia heeft Schneider Electric zich ontwikkelt tot een toonaangevende marktleider op gebied van elektriciteit, energiebeheer en automatisering. 

In 2010 besloot Schneider Electric een nieuwe weg in te slaan. Zo focust het zich, naast energiebeheer en automatisering, ook steeds meer op software en zogenoemde Smart Grid Systems. Daarnaast werd duurzaamheid steeds belangrijker. Daarom introduceerde Schneider in 2015 de “Life is On”-strategie, waarin het bedrijf het belang van duurzaamheid en efficiëntie benadrukt. 

Met de toegenomen populariteit van elektrische auto’s wordt elektrische infrastructuur steeds belangrijker. Schneider Electric biedt daarom ook diverse zakelijke oplossingen op gebied van laadinfrastructuur en e-mobiliteit aan.

Forze Hydrogen Racing

“De toekomst van motorsport” – dát is waar Forze Hydrogen Racing voor staat. Forze Hydrogen Racing is een team studenten van de Technische Universiteit Delft dat samen ‘s raceauto’s op waterstof ontwikkelen. Elk jaar gaat een compleet nieuw team studenten – dat speciaal voor Forze de studie een jaar op pauze zet – aan de slag met het ontwikkelen van de auto.  

Inmiddels bestaat Forze al meer dan 15 jaar en heeft het 9 verschillende auto’s gebouwd, steeds weer beter en sneller dan zijn voorganger. Het eerste exemplaar – de Forze I – was niet meer dan een kart op waterstof, terwijl het meest recente model – de Forze VIII – zo mee zou kunnen racen op Le Mans. De nieuwste Forze, de Forze IX, wordt dit jaar nog verwacht, is ook weer sneller dan zijn voorganger en zou wel eens de eerste Forze zijn die een race overwinning op zijn naam gaat schrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions