Enterprise Europe Network, Retelli, Ginaf en New Motion Labs

Donderdag opent World of eMobility voor het eerst haar deuren en zullen duizenden bezoekers kunnen zien wat ‘the start of of new beginning’ inhoudt. Wat we alvast kunnen verklappen is dat het een evenement wordt waar nagenoeg alle vormen van e-mobiliteit aan bod komen.

Onderstaande deelnemers zijn daar wederom een mooi voorbeeld van. Een Nederlands familiebedrijf met een Italiaans tintje, een bedrijf dat een bijzondere ketting en schakel ontwikkelde en een producent van de meest uiteenlopende soorten bedrijfswagen. Het Entreprise Europe Network speelt een niet te onderschatten rol als verbindende schakel tussen allerlei bedrijven in Europa.

Retelli

Retelli

Het Nederlandse Retelli is producent van 100% elektrische scooters. De e-scooters zijn milieuvriendelijk, fluisterstil, hebben nooit startproblemen, zijn gemakkelijk op te laden via het stopcontact en zijn goedkoper dan conventioneel aangedreven scooters. Retelli is het geesteskind van Ruud en Esther van Tellingen – vader en dochter – die hun krachten bundelden om een elektrisch mobiliteitsmerk op te richten “dat staat voor duurzaamheid, stijl & kwaliteit.”

Het modellengamma van Retelli is bijzonder uitgebreid en gevarieerd. Zo is er keuze uit elektrische choppers, elektrische trikes, elektrische bezorgscooters en natuurlijk ‘gewone’ e-scooters.

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Wilt u uw zakelijke activiteiten uitbreiden naar het buitenland? Dan kunt u niet om het Enterprise Europe Network (EEN) heen. Dit door de Europese Commissie opgerichte netwerk, partner van World of eMobility, ondersteunt kleine en/of middelgrote ondernemingen bij internationale handel en innovatie. 

Inmiddels bestaat de Enterprise Europe Network uit meer dan 600 organisaties die tezamen actief zijn in zo’n 60 landen. Het netwerk biedt tal van diensten. Denk hierbij aan hulp bij het vinden bij internationale handelspartners, advies over innovatieve, bemiddelen bij (technologische) samenwerking, informatie verstrekken over regelgeving en nog veel meer. Naast ondernemers kunnen ook onderzoeksinstituten, universiteiten en technologiecentra zich verbinden aan het netwerk.

New Motion Labs 

w Motion Labs

New Motion Labs streeft ernaar om tegen 2025 een wereldleider te zijn op gebied van mobiliteitstechnologie. De Britse startup heeft namelijk een nieuwe soort kettingschakel ontwikkeld – de Enduo Link Drive – die aanzienlijk efficiënter en duurzamer is. Deze nieuwe schakel minimaliseert namelijk het glijden tijdens het contact tussen de schakel en het kettingblad, waardoor er minder energie verloren gaat en zowel de schakel als het kettingblad minder slijten. 

Volgens New Motion Labs is deze ogenschijnlijk eenvoudige technologie een potentiële game changer in verschillende sectoren. Zo kan dit het normale fietsen of racefietsen efficiënter en dus sneller maken – iets waar professionele wielerteams zeker oren naar hebben. Daarnaast kan de Enduo Link Drive-technologie ervoor zorgen dat e-bikes een groter bereik hebben en minder vaak onderhouden hoeven worden. Ten slotte kan het concept ook de efficiëntie in de productiesector, die grotendeels afhankelijk is van industriële loopbanden, aanzienlijk verbeteren. 

Ginaf

Ginaf

Ginaf staat voor “meesterlijk maatwerk in speciale voertuigen”. Het in 1933 opgerichte bedrijf maakt sinds 1959 maatwerk voertuigen en is sinds 1967 erkend constructeur. Tegenwoordig maakt het nog steeds trucks op maat voor uiteenlopende bedrijven, van de bouwsector tot de container- en tanktransport. 

Eén van de meest interessante noviteiten van Ginaf is de HydroAxle+, een hydraulisch aangedreven vooras die extra tractie geeft op moeilijk begaanbaar terrein. Daarnaast ontwikkelt Ginaf onder de naam DuraTruck volledig elektrische vrachtwagens en bestelwagens. De Ginaf Durable E-Trucks, bijvoorbeeld, zijn schone, stille en modulair op te bouwen vrachtwagens die bij uitstek geschikt zijn voor regionaal vervoer en/of leveringen in binnenstad. De compactere Ginaf Durable E-Vans zijn op hun beurt ideaal voor pakketdiensten en personenvervoer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions