e-Mobiliteit van klein naar groot: Urban Mobility Service, MATE, Kumpan Cargo en Get Bike Service

Op World of eMobility is de e-mobiliteit in al haar facetten te bewonderen. Van klein tot heel groot, het is er allemaal. Maar wat de toekomst ons op het gebied van mobiliteit zal brengen, dat weet nog niemand.

Maar deze deelnemers laten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst, dat moge duidelijk wezen. Het Deense MATE. is een unieke, sportieve e-bike, terwijl het Duitse Kupan Cargo laat zien dat als je goederen met elektrische scooters wilt vervoeren, daar meer bij komt kijken. Dat demonstreert Get Bike Service, een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van onderhoud, misschien wel des te meer. Bij Urban Mobility Service weten ze alles van elektrificeren. Maar dan niet op het gebied van auto’s maar wel bij alles wat met bouwmaterieel en bouwmachines te maken heeft.

MATE.

MATE.

MATE. is een startup uit de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het bedrijf is in 2016 opgericht door broer en zus Christian Adel Michael en Julie Kronstrøm Carton. Christian heeft een ruime ervaring in inkoop, sourcing en e-commerce en een echte ondernemersachtergrond. Julie heeft als Associate Partner aan het Copenhagen Institute for Futures Studies een academische achtergrond en ook de nodige expertise in duurzame oplossingen en stedelijke planning.

Christian en Julie wilden de huidige mobiliteitssector opschudden door een van de slankste, snelste, meest veelzijdige, opvouwbare e-bikes op de markt te ontwerpen. Ze lanceerden met dat doel de tot nu toe meest succesvolle Europese crowd-funding campagne ooit. Die had tot gevolg dat er tegenwoordig duizenden MATE. rijders zijn.

Hun ambities zijn duidelijk: het combineren van zowel innovatie als persoonlijke expressie om een geheel nieuwe e-bike te combineren. Op die manier willen ze betere, handigere manieren bedenken om te reizen en nieuwe modellen creëren die zijn verrijkt met slimmere technologie en verbeterde flexibiliteit. Een MATE. die past bij elke stemming, rijbehoefte en vibe.

Urban Mobility Systems

Urban Mobility Systems

Urban Mobility Systems is een clean-tech engineering bedrijf dat emissievrij bouwmaterieel en mobiliteitsoplossingen mogelijk maakt. Het bedrijf is in 2016 opgericht door Lars Kool. Sindsdien is het zich gaan specialiseren in batterij-elektrische ombouwsystemen. Daarbij werkt men samen met vele grote merken bouwmachines, zoals Hyundai, Liebherr, Bobcat, DAF en Magni.

De Zero-Emission aandrijflijnen en ombouwkits van Urban Mobility Systems bieden praktische en duurzame oplossingen om machines op een kostenefficiënte manier te elektrificeren. De oplossingen bieden mogelijkheden voor allerlei materieel, zoals 1,5T schrankladers tot 30+T graafmachines en alle kranen, graaflaadmachines, asfaltwalsen en verreikers.

Om de klanten optimaal te ondersteunen, biedt Urban Mobility Systems ook laad- en energieopslagoplossingen. Deze maken “off-grid” energieopslag en netbalancering mogelijk als een tijdelijke of meer permanente oplossing.

Get Bike Service 

Get Bike Service

Goed onderhoud is van niet te inderschatten belang. Get Bike Service is daarin gespecialiseerd en ook hard op weg om op dat gebied de meest toonaangevende mobility service provider in Europa te worden. Men biedt de zakelijke klanten – die een fiets of LEV al of niet via een leasemaatschappij voor woon-werkverkeer of hun bedrijfsactiviteiten inzetten – een totaalservice oplossing voor het onderhoud van hun voertuig. Het bedrijf richt zich daarbij op zowel grote en kleine vloten. 

Sinds 2019 ligt de focus vooral op “alles tussen de fiets en de auto”, met andere woorden de ‘kleine mobiliteit’. In deze categorie is Get Bike Service zelfs marktleider geworden. Dankzij de totaalservice kan men klanten een maximale uptime en ook een optimale TCO bieden. Get Bike Service is al actief in Nederland, België, Duitsland en Denemarken, en er zijn groeiplannen voor de omliggende markten.

Kumpan Cargo

Kumpan Cargo

Het Duitse Kumpan is niet alleen maar een producent van elektrische scooters. Men biedt ook op maat gemaakte totaaloplossingen voor bezorgdiensten, deelgebruik en fleetowners. De dienstverlening van Kumpan gaat heel ver op dit gebied. Men kan zakelijke klanten alle noodzakelijke hardware en software leveren. Bij de hardware gaat het vooral om de e-scooters zelf. Kumpan heeft speciale ‘Delivery’-modellen die zijn ontworpen en vervaardigd om alle weersomstandigheden te weerstaan en om een lange levensduur te waarborgen. Ze hebben all-weather banden, valbeugels, zittingen van robuust kunstleer en het ook op afstand te activeren stuurslot beschermt de e-scooter tegen diefstal.

Maar de elektrische scooters van Kumpan Cargo zijn ook ‘connected’. Dankzij de in de fabriek geïnstalleerde telemetrie in de accu kunnen alle voertuigen en accu’s permanent worden gelokaliseerd. Ook kunnen zo makkelijk de beste routes naar de volgende oplaadmogelijkheden worden aangegeven. De status van de elektrische scooter kan op elk moment worden gecontroleerd via 18 ingebouwde sensormodules. De scooter kan op afstand worden in- en uitgeschakeld en schade ten gevolge van ongevallen of vandalisme kan op afstand worden opgespoord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions