De mobiliteit van vandaag én morgen bij DFSK, Cargo Bike Festival, LEVA-EU en Multicycle

Hoewel de wijze waarop zij onszelf en onze spullen vervoeren dankzij de e-mobiliteit snel aan het veranderen is, wil dat niet zeggen dat er de afgelopen jaren geen innovaties in de mobiliteit zijn doorgevoerd.

De e-mobiliteit zorgt nu weliswaar voor een stroomversnelling, maar deelnemers als het Achterhoekse Multicycle laten zien dat innoveren gewoon iets van alle tijden is. Maar de opkomst van kleine elektrische voertuigen, en met name de cargo bikes, is eigenlijk onstuitbaar. Daarom zijn wij trots dat het International Cargo Bike Festival tot onze deelnemers behoort. Ook LEVA-EU, dé belangenbehartiger voor de LEV’s, is als partner van WOE op de beurs aanwezig. Wie een iets grotere maar nog steeds compacte elektrische bedrijfswagen zoekt, is bij DFSK aan het aangewezen adres.

DFSK

Dongfeng Sokon Motor Group

De afkorting DFSK staat voor de Dongfeng Sokon Motor Group. Dit is één van de grootste producenten van personen- en bedrijfsvoertuigen ter wereld. Hoewel de naam hier in Europa nog relatief onbekend is, laten veel bekende Europese automerken hun modellen assembleren in de moderne productiefaciliteiten van DFSK.

Maar DFSK maakt zelf ook voertuigen. Men zegt zelf dat de kwaliteit van de bedrijfsvoertuigen van DFSK hoog en dat deze in alle opzichten de verwachtingen overtreft. Dat komt omdat de bedrijfsvoertuigen worden geproduceerd in overeenstemming met de strengste veiligheids-, milieu- en kwaliteitsrichtlijnen zoals die in Europa wettelijk zijn vastgelegd. De bedrijfsvoertuigen van de Dongfeng Sokon Motor Group zijn dus helemaal gebouwd naar de Europese maatstaven.

De bedrijfsvoertuigen van DFSK zijn in vele verschillende varianten leverbaar, elk vaak met een eigen specifieke functionaliteit of toepassing. Door de brede inzetbaarheid en verschillende uitrustingsniveaus kan er voor praktisch elke taak een DFSK-voertuig samen worden gesteld. Ze zijn verkrijgbaar in diverse aandrijfvormen, ook met groengas en 100% elektrisch.

International Cargo Bike Festival

International Cargo Bike Festival

Nijmegen is sinds jaar en dag de plaats waar het International Cargo Bike Festival wordt gehouden. Sinds de eerste editie in 2012 heeft het ICBF zich wereldwijd ontwikkeld tot een vooraanstaand evenement op het gebied van fietslogistiek, dat wordt bezocht door professionals en organisaties die zich bezighouden met duurzame mobiliteit en leefkwaliteit in binnensteden. De deelnemers zijn afkomstig uit meer dan dertig landen.

Jos Sluijsmans en Tom Parr, organisatoren van het Internationale Cargo Bike Festival, geloven dat dit het decennium is waarin de bakfiets de mainstream zal bereiken. Hun doel is om de wereld te inspireren om geen auto’s en bestelwagens meer te gebruiken, maar bakfietsen. Daarom hebben we ze jaren 2020 uitgeroepen tot het Decennium van de Bakfiets: “De potentiële impact is enorm, dus doe met ons mee, en laten we het samen waarmaken”.

De laatste (negende) editie, die afgelopen voorjaar plaats zou vinden, kon vanwege de coronapandemie helaas geen doorgang vinden. Daarom is de aanwezigheid van het Cargo Bike Festival op deze beurs en de samenwerking met WOE dan ook dé gelegenheid om het laatste nieuws op het gebied van cargo bikes te bewonderen.

Multicycle

De Nederlandse fietsenproducent Multicycle bestaat al meer dan 40 jaar. Het bedrijf werd in 1977 opgericht in de Achterhoek en is ook nu nog in ’s-Heerenberg gevestigd. In de jaren ’70 van de vorige eeuw groeide de vraag naar recreatieve fietsen enorm. De gebruiksvriendelijkheid liet echter nog vaak te wensen over. Multicycle speelde hier handig op in. Men verkocht handgemaakte fietsen, die veel comfort en een een goede kwaliteit boden.

De Nederlandse fietsenproducent Multicycle bestaat al meer dan 40 jaar. Het bedrijf werd in 1977 opgericht in de Achterhoek en is ook nu nog in ’s-Heerenberg gevestigd. In de jaren ’70 van de vorige eeuw groeide de vraag naar recreatieve fietsen enorm. De gebruiksvriendelijkheid liet echter nog vaak te wensen over. Multicycle speelde hier handig op in. Men verkocht handgemaakte fietsen, die veel comfort en een een goede kwaliteit boden.

Vanaf de eerste dag van Multicycle zorgde de passie van de vakmensen voor vernieuwing. Een van de voornaamste doorbraken van Multicycle was het introduceren van versnellingssysteem met vrijloop in de crank. Dat systeem maakte schakelen veel eenvoudiger dan met een conventionele derailleur. Andere innovaties waarmee Multicycle in de belangstelling kwam waren de hydraulische remmen en de eerste accuverlichting.

In de loop der jaren is Multicycle uitgegroeid van een werkplaats met twee gepassioneerde pioniers tot een modern bedrijf, waar vakmensen met trots en zorg werken. Multicycle is een merk met historie, gedreven door kwaliteit, waar men met passie en vakmanschap aan hoogwaardige fietsen werkt. 

LEVA-EU

LEVA-EU

LEVA-EU is de enige brancheorganisatie in Europa die zich uitsluitend inzet voor lichte, elektrische voertuigen (LEV’s).  Het is een bruggen bouwende organisatie die open staat voor een dialoog met elke partij die zich inzet voor duurzame mobiliteit. Bij LEVA-EU gelooft men in het belang van LEV’s voor duurzame mobiliteit. Men is er bij LEVA-EU van overtuigd dat LEV’s de meest duurzame vormen van gemotoriseerd vervoer in stedelijke gebieden zijn, zowel voor het vervoer van mensen en goederen.

Daarom wil LEVA-EU de marktpenetratie en het gebruik van LEV’s bevorderen. Met dit doel gidst men LEV-bedrijven door het enorme doolhof van regels en voorschriften die er voor deze voertuigen bestaan. De markttoegang en de ontwikkeling van LEV-bedrijven wordt immers een stuk gemakkelijker als men de regels beter begrijpt. Omdat de regels en voorschriften soms verouderd of onnauwkeurig zijn, ontstaan er juridische knelpunten voor de LEV-gemeenschap. Door de directe lijn die LEVA-EU met de EU-besluitvormers en nationale beleidsmakers heeft, kan men direct onderhandelen over verbetering van de regels.

LEVA-EU, tevens een van de partners van WOE, beschikt over een uitgebreid wereldwijd netwerk en stelt dat ter beschikking van haar leden om nieuwe zakenrelaties en dergelijke aan te knopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions