SENSIKS, Kymco, Burgers en CAKE: toonbeelden voor de mobiliteit van morgen

Op World of eMobility zijn bedrijven uit alle sectoren van de elektromobiliteit vertegenwoordigd. Producenten, toeleveranciers, importeurs en retailers, en dat op allerlei gebied. Bovendien is het tegenwoordig steeds belangrijker om tijdig en snel in te spelen op een snel veranderende markt.

Dat is goed te zien aan de deelnemers die wij u in dit artikel voorstellen. Kymco kennen wij in Nederland vooral van de (elektrische) scooters. Vanwege de sterk gestegen vraag gaat dit bedrijf nu ook e-bikes aanbieden. SENSIKS heeft niet direct met e-mobiliteit te maken maar zal de bezoekers van WOE verrassen met een indrukwekkende SR-ervaring. Burgers Carrosserie is van origine een carrosseriebouwer maar is uitgegroeid tot een totaalleverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het Zweedse Cake bouwt niet alleen trendy elektrische bromfietsen en motorfietsen maar kan deze ook verregaand aanpassen voor speciale toepassingen, zoals bijvoorbeeld de Afrikaanse jungle.

SENSIKS

SENSIKS

SENSIKS faciliteert een platform voor Sensory Reality toepassingen, bestaande uit modulaire multi-sensorische hardware, software en content om unieke full immersive gebruikerservaringen en oplossingen te bieden. Sensory Reality (SR)-toepassingen maken deel uit van de huidige trend naar gesimuleerde realiteiten. Samen met virtual en augmented reality (VR, AR) zullen SR-toepassingen deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven. 

De Sensory Reality Pods van SENSIKS maken heuse hyperrealistische multisensorische simulaties mogelijk. Door het combineren van de zintuigen is het effect zeer overtuigend. Daardoor kunnen reizigers een multisensorische reis maken die landen, oceanen en melkwegstelsels kan overbruggen zonder fysieke grenzen van tijd en ruimte.

De pods kunnen worden gebruikt om stressverlagende evenementen aan te bieden, ‘buitenlichamelijke’ ervaringen op te roepen die euforie opwekken, herinneringen uit het verleden te herbeleven en te verwerken, en de kwaliteit van leven te verbeteren door therapeutische oplossingen, vreugde, verbinding, geluk en spel te bieden. Op World of eMobility zal SENSIKS deze SR-toepassingen uitgebreid demonstreren op een wijze die perfect bij WOE past.

Kymco fietsen

Kymco e-bikes

Kymco is een bekende producent van (elektrische) scooters, scootmobielen, ATV’s en elektrische fietsen. Het Taiwanese merk produceert al meer dan 50 jaar gemotoriseerde tweewielers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, iets wat ook absoluut opgaat voor hun nieuwste e-bikes. 

Elektrische fietsen worden immers steeds populairder, ook omdat het aanbod van e-bikes steeds uitgebreider wordt. Het modellengamma van Kymco bestaat uit vier modellen: de City, City Comfort, Street en Street Comfort. 

De Kymco City e-bike is een comfortabele stadsfiets met een uitstekende actieradius, krachtige middenmotor en een rijke standaarduitrusting. 

De City Comfort is een extra compleet uitgeruste variant die onder andere voorzien is van een verende voorvork. Daar waar de Kymco City (Comfort) ideaal is voor stedelijk gebruik, is de Kymco Street bij uitstek geschikt voor langere touren. Ook de Kymco Street heeft een luxere uitvoering, de Kymco Street Comfort genaamd. Deze is voorzien van een instelbare, verende zadelpen en een volautomatisch schakelsysteem.

Burgers Carrosserie

Burgers Carrosserie

Burgers Carrosserie, opgericht in 1925 door Koos Burgers, is een Nederlandse specialist in gesloten opbouwen die actief is in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen en Slowakije. Het familiebedrijf levert maatwerk en wilt zo een bijdrage leveren aan “efficiënte en duurzame vervoersoplossingen in heel Europa.”

Ondernemers en bedrijven kunnen bij Burgers terecht voor uiteenlopende opbouwen, van speciale carrosserieën tot LZV’s en van Double Decks tot de speciaal voor luchttransport ontwikkelde FRC Mega Trailer. Daarnaast biedt Burgers ook een multi-inzet, 100% elektrisch bezorgvoertuig aan, de Sevic Cargo 500. Dit flexibele, veelzijdige voertuig is door Burgers Carrosserie in samenwerking met Seval-e-Cargo ontwikkeld en ontworpen voor binnenstedelijk gebruik.

CAKE the Ride

CAKE the Ride

Krachtig, modulair, efficiënt én robuust – dát zijn de elektrische bromfietsen en motorfietsen van CAKE. CAKE is een Zweedse fabrikant van unieke, offroad brom- en motorfietsen. De voertuigen van CAKE hebben, naast het ontbreken van enige uitstoot, diverse voordelen. 

Zo is het rijgedrag van de bromfietsen en motorfietsen dankzij hun lage gewicht zeer speels en dynamisch. Het lage gewicht maakt bovendien het rijden op een dergelijke tweewieler een stuk toegankelijker. Daarnaast zijn de motoren van CAKE fluisterstil en is er dankzij de direct drive-aandrijflijn weinig onderhoud nodig. 

Het modellengamma van CAKE bestaat momenteel uit de eenvoudige, betaalbare Makka bromfietsen voor gebruik in de stad, de veelzijdige Ösa en de Kalk crossmotor. Elk van deze elektrische motorfietsen is verkrijgbaar in verschillende varianten en met uiteenlopende opties. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions