Aanpassen aan de markt. Ook dat is e-mobiliteit, zoals FlevoBike, Super Soco, Citkar en Bough Bikes laten zien.

Zolang de mobiliteit voortdurend verandert en innoveert, kunnen ondernemers in deze branche niet stilstaan. Als ze niet vooroplopen, moeten ze zich continu aanpassen aan de veranderende markt.

Dat aanpassen aan de markt, dat heeft FlevoBike daadwerkelijk moeten doen. De markt voor ligfietsen stortte in en het enige alternatief was de e-mobiliteit. Bough Bikes heeft een manier gevonden om voorop te lopen, door e-bikes met een uniek houten frame te bouwen. Ook Super Soco kan zich wat dat betreft een trendsetter noemen. Citkar heeft juist producten ontwikkeld waarvan het aanpassen aan de markt het sterke punt is.

Bough Bikes

Bough Bikes

“Gewoon een fiets, maar geen gewone fiets”, dát zijn de unieke e-bikes van Bough Bikes. Het Nederlandse bedrijf produceert namelijk elektrische fietsen vervaardigd van hout – een unicum. Bough Bikes’ missie is om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. Het in 2012 opgerichte bedrijf is het geesteskind van Piet Brandjes en is momenteel gevestigd in Hoofddorp. 

Elke Bough-fiets is ontworpen door ontwerper en meubelmaker Jan Gunneweg en vervaardigd van eikenhout uit de Jura, een Frans natuurgebied dat verantwoord wordt beheerd. 

Op dit moment bestaat Bough Bikes’ aanbod uit drie modellen, waarvan één elektrisch. Deze zijn te kopen of, voor zakelijke geïnteresseerden, te leasen via Lease A Bike, waar Bough Bikes officieel partner van is. Uiteraard kunnen geïnteresseerden ook langskomen voor een testrit. 

Citkar

Citkar

De Citkar is de nieuwste belofte voor het verbeteren van stedelijke mobiliteit. Met een Citkar ben je niet langer afhankelijk van files en hoef je niet langer te zoeken naar een parkeerplaats. Het bedrijf achter Citkar legt zich toe op de ontwikkeling van moderne, efficiënte en vooral duurzame mobiliteitsconcepten. Men doet dit door technische knowhow te combineren met de nieuwste inzichten op het gebied van e-mobiliteit.

Met de Citkar wil men de stedelijke mobiliteit verbeteren met klimaatneutrale alternatieven die bewegen en inspireren. Men wil het pad effenen voor toekomstgerichte, duurzame e-mobiliteit in de stad met behulp van op de behoeften afgestemde vervoersoplossingen. Deze onderscheiden zich door hun design, functionaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. De Citkar past zich aan de behoeften van zijn gebruikers aan en is ongecompliceerd, milieuvriendelijk en betrouwbaar.

FlevoBike

FlevoBike

Het in Flevoland gevestigde FlevoBike produceert alle decennialang moderne, hoogwaardige en onderhoudsarme ligfietsen voor particulieren en bedrijven. De afgelopen jaren zag het de vraag naar ‘standaard’ ligfietsen, zoals de zeer onderhoudsarme GreenMachine, afnemen. De boosdoener? Inderdaad: e-bikes. 

Daarom besloot FlevoBike in te spelen op deze trend en de Orca, een modern en efficiënte ligfiets die voordelen van de auto combineert met die van de fiets, optioneel uit te rusten met een elektrische ondersteuning. Zo kunnen gebruikers nóg gemakkelijker, comfortabeler en sneller honderden al dan niet duizenden kilometers afleggen. Daarnaast heeft FlevoBike speciaal voor DHL een vrachtfiets ontwikkeld en droeg het, in opdracht van de firma South Point, bij aan de ontwikkeling van een compacte, elektrische vouwfiets. 

De voor DHL ontwikkelde vrachtfiets is inmiddels vol in (door)ontwikkeling. Volgens FlevoBike is deze comfortabele vrachtfiets met een laadvermogen van maar liefst 250 kilogram ideaal voor diverse zakelijke toepassingen, waaronder pakketbezorging, stedelijk vrachtvervoer en nog veel meer. 

Super Soco

Super Soco

Super Soco is een wereldwijd actieve producent van elektrische scooters en andere elektrisch aangedreven tweewielers. Het bedrijf produceert jaarlijks zo’n 300.000 elektrische scooters en brommers en verkoopt deze over heel de wereld, zowel aan particulieren als bedrijven. 

Het modellengamma van Super Soco bestaat uit maar liefst zes verschillende modellen. Sommige hiervan hebben veel weg van een brommer of zelfs een motor, neem bijvoorbeeld de Super Soco TS, Super Soco TSX of stijlvolle Super Soco TC, terwijl anderen (Super Soco CUV, CPX of CUMini) simpelweg geëlektrificeerde scooters zijn. 

In Nederland heeft Super Soco ook een behoorlijk marktaandeel veroverd. Zo heeft het merk verspreid door Nederland diverse dealers waar u terecht kunt voor een proefrit, een nieuwe e-scooter of e-brommer, allerlei accessoires en onderhoud.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Releated Posts

World of eMobility is een fysiek podium op 27 / 28 / 29 oktober 2022. Gewoon omdat het weer kan. En ook moet. Want eMobility ervaar je het beste offline. Met elkaar. Tastbaar gemaakt.

©2022, World of eMobility. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden / Terms and Conditions